Κλινικό Περιστατικό Kuraray | CLEARFIL MAJESTY™ Posterior

 

Εικ. 1: Ελλειμματικές εμφράξεις σύνθετης ρητίνης στους γομφίους
 


Εικ.2: Εφαρμογή του CLEARFIL™ SE BOND 2 στις κοιλότητες
 


Εικ.3: Αποκατάσταση των κοιλοτήτων με CLEARFIL MAJESTY™ Posterior στην Α2 Κλασική απόχρωση.


 
Εικ.4: Τελικές αποκαταστάσεις Ομάδων Ι και ΙΙ με CLEARFIL MAJESTY™ Posterior και στίλβωσή τους με CLEARFIL™ Twist DIA.

Η CLEARFIL MAJESTY™ Posterior είναι μια σύνθετη ρητίνη με υψηλή αντοχή και εξαίρετες οπτικές ιδιότητες που αναπτύχθηκε για τις αποκαταστάσεις οπίσθιων δοντιών και είναι κατάλληλη ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς ασθενείς. Η εικόνα 1 δείχνει την αρχική κλινική κατάσταση με ελλειμματικές αποκαταστάσεις σύνθετης ρητίνης στους κάτω γομφίους. Μετά την αφαίρεση των παλαιών εμφράξεων, στις κοιλότητες εφαρμόστηκε ο CLEARFIL ™ SE BOND 2 (Εικόνα 2).
Στη συνέχεια, εμφράχθηκαν με την CLEARFIL MAJESTY™ Posterior στην απόχρωση A2 Classic (Εικόνα 3). Οι αύλακες τονίστηκαν με καφετί απόχρωση. Τελικά η τελείωση πραγματοποιήθηκε με τρία βήματα: Η περίσσεια της σύνθετης ρητίνης απομακρύνθηκε με λεπτόκοκκο διαμάντι. Το τελικό περίγραμμα ολοκληρώθηκε με εγγλυφίδα καρβιδίου, πριν χρησιμοποιήθηκε το CLEARFIL™ Twist DIA για να αποκτήσουν οι εμφράξεις μια φυσική στιλπνότητα (Εικόνα 4).

Η CLEARFIL MAJESTY™ Posterior χαρακτηρίζεται από υψηλή μηχανική αντοχή, σκληρότητα και αντοχή στην κάμψη, χαμηλό συντελεστή θερμικής διαστολής, χαμηλή συρρίκνωση πολυμερισμού και καλή αισθητική. Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών της και μιας αξιόπιστης μακρόχρονης συμπεριφοράς, η CLEARFIL MAJESTY™ Posterior θα πρέπει να έχει θέση σε κάθε οδοντιατρείο για την άμεση αποκατάσταση οπίσθιων δοντιών. Επιτυγχάνονται άριστα αποτελέσματα και γι αυτό προτείνω τη χρήση της.

Οδοντίατρος: Magdalena Osiewicz, DDS, MSc, PhD
    
Τμήμα Επανορθωτικής Οδοντιατρικής, Πανεπιστήμιο Jagiellonian, Κρακοβία, Πολωνία.
Τμήμα Επιστήμης των Οδοντιατρικών Υλικών, Ακαδημαϊκό Κέντρο Οδοντιατρικής ʼμστερνταμ (ACTA), Πανεπιστήμιο του ʼμστερνταμ και Vrije Universiteit Amsterdam, ʼμστερνταμ, Ολλανδία.